Mierea este cel mai remarcabil dintre produsele stupului: obţinută din nectarul florilor sau din secreţiile dulci de pe plante, mierea este o extraordinară sursă de energie şi un excelent produs pentru sănătate datorită conţinutului său de minerale, enzime, aminoacizi şi vitamine. Facilitează asimilarea calciului şi a magneziului la nivelul ţesutului osos. Aplicată în strat gros, mierea previne suprainfectarea rănilor, accelerează regenerarea ţesuturilor afectate şi favorizează cicatrizarea.
Nr. crt. | Denumire produs | Stoc | Cantitate | Preţ |
1 | Miere salcâm | disponibil | 950gr | 40 lei |
2 | Miere salcâm | disponibil | 500gr | 20 lei |
3 | Miere salcâm, borcan hexagonal | disponibil | 250gr | 14 lei |
4 | Miere polifloră | disponibil | 950gr | 24 lei |
5 | Miere polifloră | disponibil | 500gr | 12 lei |
6 | Miere polifloră, borcan hexagonal | disponibil | 250gr | 10 lei |
7 | Miere de tei | disponibil | 950gr | 26 lei |
8 | Miere de tei | disponibil | 500gr | 13 lei |
9 | Miere de tei, borcan hexagnal | disponibil | 250gr | 10 lei |
10 | Miere de floarea-soarelui | disponibil | 950gr | 26 lei |
11 | Miere de floarea-soarelui | disponibil | 500gr | 13 lei |
12 | Miere de floarea-soarelui, borcan hexagonal | disponibil | 250gr | 10 lei |
13 | Miere de rapiţă | disponibil | 950gr | 26 lei |
14 | Miere de rapiţă | disponibil | 500gr | 13 lei |
15 | Miere de rapiţă, borcan hexagonal | disponibil | 250gr | 10 lei |
16 | Miere de fâneaţă | indisponibil | 950gr | 24 lei |
17 | Miere de fâneaţă | indisponibil | 500gr | 12 lei |
18 | Miere de fâneaţă, borcan hexagonal | indisponibil | 250gr | 10 lei |
19 | Miere de valeriană | indisponibil | 420gr | 15 lei |
20 | Miere de valeriană, borcan hexagonal | indisponibil | 250gr | 11 lei |
21 | Miere de zmeur, borcan hexagonal | indisponibil | 250gr | 10 lei |
22 | Miere de salcâm cu miez de nucă, borcan hexagonal | disponibil | 250gr | 14 lei |
23 | Miere cu cătină | disponibil | 240gr | 10 lei |
24 | Fagure cu miere, caserolă | disponibil | caserolă | 10 lei |
25 | Fagure cu miere în secţiune hexagonală | epuizat | bucată | 8 lei |
26 | Căpăceală | disponibil | 350gr | 14 lei |
27 | Polen crud, caserolă | disponibil | 150g | 15 lei |
28 | Tinctură de propolis, 30% concentraţie | disponibil | 30ml | 12 lei |
29 | Păstură | la comandă | 100gr | 55 lei |
30 | Miere de păpădie | disponibil | 950gr | 35 lei |
31 | Miere de mană | disponibil | 950gr | 40 lei |
32 | Miere de mană | disponibil | 420gr | 17 lei |
33 | Miere de mană, borcan hexagonal | disponibil | 250gr | 14 lei |
34 | Apilarnil * | disponibil | 24 doze x 12,5gr | 100 lei |
* cu comenzi anticipate - livrare începând cu 01.05.2021 | ||||
35 | Sirop de cătină cu miere | disponibil | 250ml | 20 lei |
*Apilarnil - un blister conține 24 de doze, unde o doza are o greutate de 12,5 grame;
!!Se vinde congelat, se păstrează pentru consum la congelator și se decongelează doza zilnică de consum.
Istoric
Mierea de albine a fost prima substanţă dulce folosită de om, fiind preţuită în special de preoţi în cadrul diverselor ritualuri. Există suficiente mărturii că în civilizaţiile antice mierea era folosită, printre altele, la prepararea unei băuturi alcoolice la care se adăuga polen şi levuri din faguri, însă, cele mai vechi documente referitoare la miere sunt două fragmente scrise în limba sumeriană. De la egipteni au rămas mărturii privind modul de recoltare şi folosire a mierii. Babilonenii şi diferitele civilizaţii străvechi din India şi China, utilizau mierea atât ca medicament cât şi la ritualuri şi ceremonii.
Producerea mierii
Producerea mierii de către albine este un proces complex de transformare a materiei prime în miere, începand cu recoltarea şi terminându-se cu căpăcirea celulelor din faguri. Albinele lucrătoare recoltează nectarul sau mana cu ajutorul aparatului bucal (trompa) şi le înmagazinează un timp în guşă, unde sunt amestecate cu saliva, iar la sosire transferă conţinutul zaharat albinelor din stup, care îl prelucrează în continuare, pânâ se obţine produsul finit.
Valoarea alimentară şi dietetică
Valoarea alimentară a mierii constă în primul rând în bogaţia ei în zaharuri (70-80%), din acest punct de vedere, fiind un aliment energetic prin excelenţă. Majoritatea zaharurilor din miere sunt zaharuri simple, (glucoza şi fructoza), care nu mai necesită o prelucrare specială prin digestie, fiind direct asimilate şi arse complet, până la stadiul de bioxid de carbon şi apă, eliberând energie în toate etapele de descompunere prin care trec. Un gram de zaharuri din miere eliberează ca şi zahărul de sfeclă: 4,1 calorii, dar (spre deosebire de zahăr), această energie este pusă în totalitate la dispoziţia organismului, astfel că mierea este un aliment uşor asimilat şi digerabil. Deosebirea esenţială a mierii de albine de zahărul comercial constă în conţinutul său ridicat în unele substanţe nezaharoase (microelemente, enzime, acizi organici şi vitamine), care îşi exercită efectul pozitiv atât prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului, dar şi contribuind la conferirea calităţilor gustative specifice ("gust de miere"). Atât aspectul, culoarea, consistenţa şi gustul fac din miere un aliment mult apreciat, dar mai ales aroma sa specifică, datorită conţinutului în uleiuri eterice (volatile), parfumul mierii fiind identic cu parfumul florilor din care provine.
Valoarea terapeutică a mierii
Mierea de albine nu are doar calităţi nutritive ci, în urma studiilor, s-a demonstrat că are şi o acţiune terapeutică eficientă, ce se exercită atât asupra afecţiunilor digestive, cât şi în afecţiunile hepato-biliare, cardio-vasculare, respiratorii, afecţiuni ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, în bolile de nutriţie şi cele infecţioase, în afecţiunile sanguine şi în cele cutanate.
Cu toate calităţile sale preţioase, mierea are şi contraindicaţii pentru pacienţii care suferă de obezitate, diabet zaharat, cât şi în anumite tulburări alergice.