Cristalizarea mierii este un proces natural de autoconservare a mierii pe o perioadă foarte lungă de timp, neschimbând proprietăţile organoleptice şi apiterapeutice!

Miere

Alte produse ale stupului

Cadouri, mărturii nuntă şi botez

Mierea este cel mai remarcabil dintre produsele stupului: obţinută din nectarul florilor sau din secreţiile dulci de pe plante, mierea este o extraordinară sursă de energie şi un excelent produs pentru sănătate datorită conţinutului său de minerale, enzime, aminoacizi şi vitamine. Facilitează asimilarea calciului şi a magneziului la nivelul ţesutului osos. Aplicată în strat gros, mierea previne suprainfectarea rănilor, accelerează regenerarea ţesuturilor afectate şi favorizează cicatrizarea. 

 

Nr. crt. Denumire produs Stoc Cantitate Preţ
1 Miere salcâm disponibil 950gr 40 lei
2 Miere salcâm disponibil 500gr 20 lei
3 Miere salcâm, borcan hexagonal disponibil 250gr 14 lei
4 Miere polifloră disponibil 950gr 24 lei
5 Miere polifloră disponibil 500gr 12 lei
6 Miere polifloră, borcan hexagonal disponibil 250gr 10 lei
7 Miere de tei disponibil 950gr 26 lei
8 Miere de tei disponibil 500gr 13 lei
9 Miere de tei, borcan hexagnal disponibil 250gr 10 lei
10 Miere de floarea-soarelui disponibil 950gr 26 lei
11 Miere de floarea-soarelui disponibil 500gr 13 lei
12 Miere de floarea-soarelui, borcan hexagonal disponibil 250gr 10 lei
13 Miere de rapiţă disponibil 950gr 26 lei
14 Miere de rapiţă disponibil 500gr 13 lei
15 Miere de rapiţă, borcan hexagonal disponibil 250gr 10 lei
16 Miere de fâneaţă indisponibil 950gr 24 lei
17 Miere de fâneaţă indisponibil 500gr 12 lei
18 Miere de fâneaţă, borcan hexagonal indisponibil 250gr 10 lei
19 Miere de valeriană indisponibil 420gr 15 lei
20 Miere de valeriană, borcan hexagonal indisponibil 250gr 11 lei
21 Miere de zmeur, borcan hexagonal indisponibil 250gr 10 lei
22 Miere de salcâm cu miez de nucă, borcan hexagonal disponibil 250gr 14 lei
23 Miere cu cătină disponibil 240gr 10 lei 
24 Fagure cu miere, caserolă disponibil caserolă 10 lei 
25 Fagure cu miere în secţiune hexagonală epuizat bucată 8 lei
26 Căpăceală disponibil 350gr 14 lei 
27 Polen crud, caserolă  disponibil 150g 15 lei
28 Tinctură de propolis, 30% concentraţie disponibil 30ml 12 lei 
29 Păstură la comandă 100gr 55 lei 
30 Miere de păpădie  disponibil 950gr 35 lei 
31 Miere de mană disponibil 950gr 40 lei    
32 Miere de mană disponibil 420gr 17 lei      
33 Miere de mană, borcan hexagonal         disponibil 250gr 14 lei
34 Apilarnil * disponibil 24 doze x 12,5gr 100 lei         
  * cu comenzi anticipate - livrare începând cu 01.05.2021                          
 35 Sirop de cătină cu miere       disponibil  250ml 20 lei 

 

*Apilarnil - un blister conține 24 de doze, unde o doza are o greutate de 12,5 grame;

   !!Se vinde congelat, se păstrează pentru consum la congelator și se decongelează doza zilnică de consum.


Istoric

Mierea de albine a fost prima substanţă dulce folosită de om, fiind preţuită în special de preoţi în cadrul diverselor ritualuri. Există suficiente mărturii că în civilizaţiile antice mierea era folosită, printre altele, la prepararea unei băuturi alcoolice la care se adăuga polen şi levuri din faguri, însă, cele mai vechi documente referitoare la miere sunt două fragmente scrise în limba sumeriană. De la egipteni au rămas mărturii privind modul de recoltare şi folosire a mierii. Babilonenii şi diferitele civilizaţii străvechi din India şi China, utilizau mierea atât ca medicament cât şi la ritualuri şi ceremonii.

Producerea mierii

Producerea mierii de către albine este un proces complex de transformare a materiei prime în miere, începand cu recoltarea şi terminându-se cu căpăcirea celulelor din faguri. Albinele lucrătoare recoltează nectarul sau mana cu ajutorul aparatului bucal (trompa) şi le înmagazinează un timp în guşă, unde sunt amestecate cu saliva, iar la sosire transferă conţinutul zaharat albinelor din stup, care îl prelucrează în continuare, pânâ se obţine produsul finit.

Valoarea alimentară şi dietetică

Valoarea alimentară a mierii constă în primul rând în bogaţia ei în zaharuri (70-80%), din acest punct de vedere, fiind un aliment energetic prin excelenţă. Majoritatea zaharurilor din miere sunt zaharuri simple, (glucoza şi fructoza), care nu mai necesită o prelucrare specială prin digestie, fiind direct asimilate şi arse complet, până la stadiul de bioxid de carbon şi apă, eliberând energie în toate etapele de descompunere prin care trec. Un gram de zaharuri din miere eliberează ca şi zahărul de sfeclă: 4,1 calorii, dar (spre deosebire de zahăr), această energie este pusă în totalitate la dispoziţia organismului, astfel că mierea este un aliment uşor asimilat şi digerabil. Deosebirea esenţială a mierii de albine de zahărul comercial constă în conţinutul său ridicat în unele substanţe nezaharoase (microelemente, enzime, acizi organici şi vitamine), care îşi exercită efectul pozitiv atât prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului, dar şi contribuind la conferirea calităţilor gustative specifice ("gust de miere"). Atât aspectul, culoarea, consistenţa şi gustul fac din miere un aliment mult apreciat, dar mai ales aroma sa specifică, datorită conţinutului în uleiuri eterice (volatile), parfumul mierii fiind identic cu parfumul florilor din care provine.

Valoarea terapeutică a mierii

Mierea de albine nu are doar calităţi nutritive ci, în urma studiilor, s-a demonstrat că are şi o acţiune terapeutică eficientă, ce se exercită atât asupra afecţiunilor digestive, cât şi în afecţiunile hepato-biliare, cardio-vasculare, respiratorii, afecţiuni ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, în bolile de nutriţie şi cele infecţioase, în afecţiunile sanguine şi în cele cutanate.

Cu toate calităţile sale preţioase, mierea are şi contraindicaţii pentru pacienţii care suferă de obezitate, diabet zaharat, cât şi în anumite tulburări alergice.